به گزارش ایبنا، رحمان سعادت، اقتصاددان و استاد دانشگاه سمنان با تأکید بر این موضوع که در طول ماههای گذشته بارها این موضوع اثبات شده که افزایش آنی نرخ ارز هیجانی است، اظهار داشت: وقتی افزایش نرخ ارز متأثر از فاکتورهای اقتصادی و تصمیمات دولت و بانک مرکزی نباشد، هیجانی و غیرواقعی است.
وی با بیان اینکه هیجانی بودن نرخ ارز ناشی از افزایش تنشهای سیاسی است، تصریح کرد: بیتردید اتفاقات سیاسی اخیر، بازارهای منطقه و ایران را تحت تأثیر قرار داده لذا عامل اصلی افزایش نرخ ارز در این برهه زمانی سیاسی است و پشتوانه اقتصادی ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان اظهار کرد: باتوجهبه اینکه در ماههای گذشته نیز چندین بار شاهد چنین فضایی در بازار ارز بودهایم، بهعنوان مثال بعد از شهادت شهید رئیسی و شهید هنیه، بازار ارز نرخهای آنی و هیجانی بالایی به خود دید، اما بعد از کاهش تنشهای سیاسی نرخها به قیمتهای اولیه بازگشت که اینبار نیز روندی مشابه را پیشرو خواهیم داشت.
وی در این باره یادآور شد: برای جلوگیری از افزایش انتظارات تورمی و آثار نوسانی که روی نرخ ارز و نرخ تورم به جا میگذارد، باید از رفتارهای هیجانی دوری کنیم و به افزایش تقاضا در بازار ارز دامن نزنیم.
سعادت ادامه داد: دامنزدن بیدلیل و به بهانه شرایط موقت سیاسی، موجب افزایش تقاضای ارز در بازار و ماندگاری انتظارات بالای تورمی و فشار تورمی میشود.
به گفته این اقتصاددان، درصورتیکه به شایعات و تقاضای کاذب در بازار ارز دامن نزنیم دلیلی برای اوجگیری بدون دلیل قیمت ارز و تداوم روند کاهشی تورم وجود ندارد.
منبع:فارس